Политика. Деяние, звучащо изключително мръсно в ушите на българина.  Работа за хора без достойнство и морал. Работа за изпечени лъжци, мижитурки, безгръбначни, хора изпълващи със смисъл понятието паразит. Без значение от коя страна на чертата са. Деликатно обобщени преди сто години във фразата „всички са маскари“. Нужни ли са ни или можем да минем и без тях? Можем ли изобщо да ги накараме да работят за тези, които им плащат заплатите, за тези, от които крадат?

    Хирургия. Деяние, много често мръсно и неблагодарно, но уважавано от преобладаващата част от хората. Работа за груби и недодялани мъже, обикновено с болезнено чувство за чест и достойнство, работещи най-вече за хората. Не особено деликатно известни като „касапи“. Но дори и след онази кампания срещу медицинската гилдия на Цветанов, ползващи се с уважението и благоразположението на обикновения човек. Нужни ли са и можем да минем без тях?

    „Къде са те, а къде съм аз?“. Вече двадесет години съм от страната на „добрите“. Винаги съм считал политиците за хора, с които е по-хигиенично да не контактуваш и съм предпочитал „касапите“. И съм заявявал: мразя политиката! Но както казва народната мъдрост, „ голяма хапка хапни, голяма дума не казвай“.

    След като служебното правителство на проф. Близнашки заработи в началото на август, получих предложение да се присъединя към политическия екип на вицепремиера и министър на труда и социалната политика проф. Христосков в качеството си на негов съветник по въпросите на здравеопазването. АМИ СЕГА?  Нали не понасям политиците, а ми предлагат да стана един от тях. Как да постъпя? Има ли смисъл този ход или е обречен на провал? Те наистина ли са толкова черни или системата е виновна, както обикновено се оправдават. Да приема ли? Да им дам ли шанс или да продължавам да твърдя нещо, което не съм проверил и видял лично? Вътрешното ми убеждение, че всеки има право да се защити, когато го обвиняват и безграничното ми любопитство надделяха. Реших да приема. Започвам сега, скоро приключвам, пък после ще разказвам.

„ХИРУРГЪТ Е МЪРТЪВ! ДА ЖИВЕЕ СЪВЕТНИКЪТ!“

ДАЛИ?

SEO оптимизация