Операционните зали са разположени на втория етаж. Достъпът до тях е ограничен.

                Отделението ползва три зали в операционен блок А. Те са оборудвани с всичко необходимо за провеждане на всяка коремна операция по правилата на изкуството – техника, инструменти, пособия, консумативи. Едната е допълнително рентген защитена.

                Техниката е нова, най-старата е на шест години. Лапароскопската техника е HD, Aesculap. На разположение е най-ново поколение Ultrascission ултразвуков скалпел на фирмата Olympus и LigaSure на фирмата Valleylab. Подвижният рентгенов апарат за интраоперативна диагностика е на разположение на блока непрекъснато. Всяка зала разполага с по две собствени термостатични камери, които поддържат ниска /от 4 до 8 С/ или висока /от 30 до 55 С/ температура според нужните условия за съхранение на медикаментите и биологичните продукти. В наличност е машина за топъл въздух и индивидуално одеало, поддържащи определена постоянна температура на тялото на пациента, особено при по-продължителни операции.

                За нуждите на анестезиолозите е на разположение SonoSite подвижна ехографска система, улесняваща анестезиологичните процедури и скъсяваща времето за приложението им. Най-важното при приложението й е, че значително намалява риска от усложнения и безрезултатни процедури.

                Залите се управляват от операционни сестри, бакалаври по медицина, квалифицирани в асистенцията за всяка коремна и общохирургична операция.

SEO оптимизация